Wie zijn we

Het zal wellicht in de lucht gezeten hebben, maar zonder mekaar van tevoren te kennen, hebben Marc en Bernard in dezelfde periode een belangrijke beslissing genomen. Marc en zijn echtgenote Dianna vonden het wel eens tijd geworden om te genieten van een welverdiende rust. En Bernard vond het na een 27-jarige loopbaan bij één en hetzelfde bedrijf in de wijnbranche tijd om zijn vleugels uit te slaan.

Bernard en Marc hebben mekaar vrij snel gevonden. Het contact zat onmiddellijk goed en de overnamedeal werd op korte termijn beklonken.

Om evidente redenen houdt de handelsnaam Wijnimport Maes-Braem op te bestaan en wordt deze vervangen door Les Grands d’Oc & Roussillon.


foto waarop Marc Maes en Bernard Bauwens elkaar de hand schudden

Marc Maes studeerde voor sommelier en maître sommelier, alsook drie jaar COOVI in Anderlecht. Na een jarenlange degustatietocht doorheen alle wijnstreken van Frankrijk was de keuze voor de regio Languedoc-Roussillon voor Marc en zijn echtgenote een evidente keuze. Terroir, klimaat en een gepassioneerde generatie jonge wijnbouwers die werken tegen lage rendementen maakten het verschil.

Bernard bauwens with bottle of wine

Bernard Bauwens studeerde af als Licenciaat in de Economische Wetenschappen aan de RUG. Daarna bouwde hij een carrière uit bij een grote wijninvoerder in België en dit gedurende 27 jaar. De laatste 15 jaar werkte hij er als Purchase Manager.

Ons aanbod

Ontdek onze topwijnen uit de regio Languedoc-Roussillon. Het gaat om wijnen geselecteerd op basis van evenwicht en identiteit, met een sterke prijs-kwaliteitsverhouding, en dat in alle prijsklassen

Bekijk ons aanbod