TIJDELIJK NIET OPERATIONEEL IN AFWACHTING VAN OVERNAME HANDELSZAAK
Voor inlichtingen mail naar bernard@lesgrandsdoc.be of tel naar 0460/94.88.08

TEMPORAIREMENT NON OPERATIONNEL EN ATTENTE DE REPRISE DU COMMERCE
Pour toute question envoyez un mail à bernard@lesgrandsdoc.be ou tel au 0460/94.88.08
Home / Wijndomeinen / Château Chênaie

Château Chênaie

Faugères

Al 6 generaties lang hebben de wijngaarden van de familie Chabbert het landschap bepaald. In 1994 besloot de familie om hun eigendom een naam te geven. Het werd Château Chênaie, verwijzend naar de eikenbossen die de wijngaarden en het kasteel omringen. Vandaag beschikt Château Chênaie over meer dan 40 hectare wijngaarden en 500 olijfbomen. Dit alles is omgeven door 140 hectare garrigue en eikenbossen, en meer dan 20 km stenen muren. Een echt mozaïek voor het landschap!

Alle wijngaarden liggen in de AOP Faugères, met een ondergrond van leisteen (schiste), aangeplant op hellingen en op hoogvlaktes blootgesteld aan sterke wind. Deze steenachtige, droge en zeer zure bodem dwingen de wijnstok om zijn wortels diep tussen de spleten te laten groeien, op zoek naar voeding en water. Dit resulteert in kleine volumes en wijn met geconcentreerde aroma’s.

Het kasteel van Caussiniojouls
Dit middeleeuws monument dateert uit de 10e eeuw en getuigt van een oude geschiedenis waarbij de gemeente Faugères een kruispunt en een controlepost was tussen de vlakte van Biterroise en het Massif du Carroux. Dit twintig meter hoog kasteel zet vandaag zijn geschiedenis verder : het is de verblijfplaats van Eric en Cathy Chabbert en in de kelders van het kasteel bevinden zich een proeflokaal en de opslag van wijnen in houten vaten.