TIJDELIJK NIET OPERATIONEEL IN AFWACHTING VAN OVERNAME HANDELSZAAK
Voor inlichtingen mail naar bernard@lesgrandsdoc.be of tel naar 0460/94.88.08

TEMPORAIREMENT NON OPERATIONNEL EN ATTENTE DE REPRISE DU COMMERCE
Pour toute question envoyez un mail à bernard@lesgrandsdoc.be ou tel au 0460/94.88.08
Home / Wijndomeinen / Château Mourgues Du Grès

Château Mourgues Du Grès

Costières de Nîmes

Dit voormalig landbouwdomein van de Ursulinen van Beaucaire uit de 16e eeuw dankt zijn naam aan de religieuzen die in het Provençaals “Mourgues” werden genoemd.
Het woord “Grès” is het plaatselijk dialect voor Galets, rolkeien van de Costières de Nîmes waaraan de wijnen van het domein hun typisch karakter te danken hebben. De bodem bestaat tevens uit kalk, wat eerder zeldzaam is in de betreffende Appellatie. De combinatie van rolkeien en kalk is bijzonder gunstig voor de expressie van witte wijnen.

Het gebouw van het domein wordt omringd door wijn-en boomgaarden en ligt aan de uitlopers van Costières de Nîmes, een natuurgebied gelegen op een hoogvlakte met een gemiddelde hoogte van 80 tot 100 meter. Ten zuiden ervan bevindt zicht de stad Nîmes.
De wijngaarden bevinden zich in het uiterste zuiden van de Rhône vallei, waardoor ze niet alleen door het Mediterraan klimaat maar ook door het klimaat van het Rhône gebied worden beïnvloed.

Op de binnenplaats van het domein draagt de zonnewijzer het Latijnse motto “Sine Sole Nihil”, Niets zonder zon. Het symboliseert de zoektocht naar een mooie rijpheid en rijkdom met behoud van de harmonie van de wijn.

François en Anne Collard nodigen u uit om te ontdekken en te delen:
“Wij werken met het grootste respect voor het milieu, zowel in de wijngaard als in de kelder: Agro-ecologie met winterbegrazing door schapen, biologische en biodynamische landbouw, vinificatie zonder sulfiet met enkel een lichte toevoeging bij het bottelen om de zuiverheid van het fruit te bewaren…”