TIJDELIJK NIET OPERATIONEEL IN AFWACHTING VAN OVERNAME HANDELSZAAK
Voor inlichtingen mail naar bernard@lesgrandsdoc.be of tel naar 0460/94.88.08

TEMPORAIREMENT NON OPERATIONNEL EN ATTENTE DE REPRISE DU COMMERCE
Pour toute question envoyez un mail à bernard@lesgrandsdoc.be ou tel au 0460/94.88.08
Home / Wijndomeinen / Château Ollieux Romanis

Château Ollieux Romanis

Corbières

De geschiedenis van dit domein gaat terug tot bij de Romeinen. De streek “Les Ollieux” (verwijzend naar de vele olijfbomen-oliviers) was toen fel begeerd omwille van haar vele waterbronnen. Maar de wijngaarden werden toen niet bewerkt zoals nu het geval is. Men cultiveerde in die tijd vooral olijven, granen, en schapen.

Het is pas in de 11de eeuw dat de eerste wijngaarden werden aangelegd door de familie Durban-Latreille. Enkele eeuwen later, in 1872, komt het domein in handen van 2 verschillende families en wordt aldus in 2 gesplitst: enerzijds Ollieux Romanis en anderzijds Château des Ollieux.

In 2 stappen, in 1978 en in 2006, nemen Jacqueline en François Bories de exploitatie van beide families over. Zo worden beide domeinen na 134 jaar herenigd en wordt het huidige Château Ollieux Romanis geboren.

De wijngaarden, uitgestrekt over 150Ha, bevinden zich in de streek BOUTENAC, de Cru van de Corbières. Ze bevinden zich op de flanken van Roquesestière en zijn zuid-/zuid-oostwaarts gericht, beschut tegen de noorderwind. De bodem bestaat uit kalk en klei.