TIJDELIJK NIET OPERATIONEEL IN AFWACHTING VAN OVERNAME HANDELSZAAK
Voor inlichtingen mail naar bernard@lesgrandsdoc.be of tel naar 0460/94.88.08

TEMPORAIREMENT NON OPERATIONNEL EN ATTENTE DE REPRISE DU COMMERCE
Pour toute question envoyez un mail à bernard@lesgrandsdoc.be ou tel au 0460/94.88.08
Home / Wijndomeinen / Domaine Bardi D’Alquier

Domaine Bardi D’Alquier

Faugères

Het domein, dat sinds 1870 in handen is van de familie Alquier, heeft zijn reputatie weten op te bouwen dankzij de inzet van meerdere generaties wijnbouwers. In 1962 was Gilbert Alquier een van de eersten die in Faugères Syrah aanplantte, wat een beslissend keerpunt betekende. Deze nobele druivensoort zou enkele jaren later elegantie en finesse geven aan de blends die gemaakt worden.

Zijn zoon Jean-Michel nam vervolgens de fakkel over. Gedurende meer dan veertig jaar heeft hij gezocht naar het juiste evenwicht tussen innovatie en traditie.

Sinds 2018 hebben Thibaud en Sophie Bardi geleidelijk het domein overgenomen, dat BARDI D’ALQUIER is geworden. De twee families blijven nog enkele jaren geassocieerd, opdat de kwaliteit en de originaliteit van de wijnen kan worden voortgezet.

Op een hoogte van 340 meter op hellingen van leisteen (schiste) en klei, in een prachtig en natuurlijk landschap, bevindt zich de “kleine” wijngaard van 12 hectare, voornamelijk beplant met Syrah die rigoreus geselecteerd werd (de Syrah-wijnstokken die in de jaren zestig door Gilbert Alquier zijn aangeplant staan er nog steeds!), maar ook Grenache noir, Mourvèdre, Carignan, en verder Grenache blanc, Marsanne en Roussanne. De wijnen combineren finesse, evenwicht en aromatische complexiteit en zijn één van de kenmerken van de Appellatie Faugères.

Het domein zit in een fase van conversie naar Biologische Landbouw (conversion vers l’Agriculture Biologique, afgekort CAB).

Selectie Joël Robuchon
“We zijn erg trots dat onze wijn “Les Grandes Bastides” vintage 2016 is geselecteerd door de familie van de grote multi-sterrenchef Joël Robuchon. Al vele jaren staan onze wijnen op de menukaarten van de beroemde restaurants “L’Atelier de Joël Robuchon”, maar ook van de “Cave de Joël Robuchon” in Parijs. U vindt er met name “Les Vignes du Puits”, onze witte Faugères, maar ook “Les Premières” of “Les Bastides”, op oude of recente jaargangen. Tijdens zijn leven was Joël Robuchon bijzonder gesteld op de “Jean-Michel Alquier” wijnen.
Sophie en Thibaud Bardi de Fourtou