TIJDELIJK NIET OPERATIONEEL IN AFWACHTING VAN OVERNAME HANDELSZAAK
Voor inlichtingen mail naar bernard@lesgrandsdoc.be of tel naar 0460/94.88.08

TEMPORAIREMENT NON OPERATIONNEL EN ATTENTE DE REPRISE DU COMMERCE
Pour toute question envoyez un mail à bernard@lesgrandsdoc.be ou tel au 0460/94.88.08
Home / Wijndomeinen / Domaine Borie De Maurel

Domaine Borie De Maurel

Minervois La Livinière

We bevinden ons hier in het hart van één van de meest verbazingwekkende terroirs ter wereld, La Livinière, de eerste gemeentelijke herkomstbenaming van de Minervois en van de Languedoc. Het domein zelf bevindt zich in de gemeente Félines-Minervois.

In 1989 gaf Michel Escande zijn eerste passie, zeilen, op om terug te keren naar land. Hij maakte schulden voor 5 hectare wijngaarden, een opslagplaats en een prachtig maar “uitgeleefd” gebouw. Met de vasthoudendheid van een zeeman en het geloof van een boer leert Michel zijn terroir kennen, luistert ernaar, tot hij ontdekt dat hij een echte schat in handen heeft. Zijn wijnen, te beginnen met Sylla, geprezen door de internationale pers, zijn er het bewijs van. In de wijnwereld kreeg hij als snel de bijnaam “de tovenaar van Félines”.

De 35 ha wijngaarden van Borie de Maurel klampen zich vast aan de hellingen van de Montagne Noire. De ondergrond is verdeeld in 2 families: “Les terres chaudes”, onderaan de berg, bestaande uit zandsteenrotsen, klei en kalk. Daarnaast “Les terres hautes” op een hoogte van 300m, met een ondergrond van mergel en kalksteen.