TIJDELIJK NIET OPERATIONEEL IN AFWACHTING VAN OVERNAME HANDELSZAAK
Voor inlichtingen mail naar bernard@lesgrandsdoc.be of tel naar 0460/94.88.08

TEMPORAIREMENT NON OPERATIONNEL EN ATTENTE DE REPRISE DU COMMERCE
Pour toute question envoyez un mail à bernard@lesgrandsdoc.be ou tel au 0460/94.88.08
Home / Wijndomeinen / Domaine Du Grand Crès

Domaine Du Grand Crès

Corbières

“Na enkele jaren manager te zijn geweest bij het Domaine de la Romanée-Conti, ben ik met mijn vrouw Pascaline en onze drie kinderen verhuisd naar Zuid-Frankrijk, naar het Terroir de Lagrasse, in de Corbières.

De beker van Grand Crès is de erfenis van deze ervaring, een geschenk bij mijn vertrek, een symbool van delen en gezelligheid in Bourgogne.

Ons domein is ontstaan in 1989, door een bevlieging. Wij hebben de plaatselijke vegetatie (garrigue) gerooid en druivensoorten aangeplant die door ons waren geselecteerd, aangepast aan de klei-kalkachtige bodem, en zeer stenig, waaraan het domein zijn naam ontleent. Grand Crès, de plaatsnaam waar het domein zicht bevindt, betekent “steen” in het Occitaans. Vandaag beschikt het domein over 15 hectare wijngaarden. Nu al een mooie partituur, maar die zich in de toekomst nog verder zal ontwikkelen.

Geïnspireerd door onze passie is het niet meer dan normaal dat één van onze dochters, Camille, het dirigeerstokje van het domein overneemt. Zij heeft deze ingesteldheid van ons geërfd, en is nu klaar om haar eigen partitures met jullie te delen.”

Hervé Lefferer