TIJDELIJK NIET OPERATIONEEL IN AFWACHTING VAN OVERNAME HANDELSZAAK
Voor inlichtingen mail naar bernard@lesgrandsdoc.be of tel naar 0460/94.88.08

TEMPORAIREMENT NON OPERATIONNEL EN ATTENTE DE REPRISE DU COMMERCE
Pour toute question envoyez un mail à bernard@lesgrandsdoc.be ou tel au 0460/94.88.08
Home / Wijndomeinen / Domaine Eric Laguerre

Domaine Eric Laguerre

Côtes du Roussillon

In 1999 sloeg Eric Laguerre, afstammeling van een familie wijnbouwers, een andere weg in dan de traditionele wijnbouw. Gedaan met massaproductie, opbrengst tegen elke prijs en allerlei chemische hulpmiddelen. Voortaan zou hij de wijnstokken subtiel helpen om het beste uit hun natuurlijke omgeving te halen. De activiteiten gebeuren volgens de door de maankalender bepaalde periodes om de activiteit van de in de bodem aanwezige levende organismen en de vegetatieve cycli van de wijnstok te behouden en te respecteren.

De bodem bestaat hoofdzakelijk uit een ondergrond van graniet. Het moedergesteente steekt uit op de hoogste percelen, terwijl op de lagergelegen stukken de natuurlijke erosie heeft gezorgd voor een eerder zanderige bodem.

Het klimaat wordt er gevormd onder invloed van de middellandse zee, het continent en de nabijheid van de Pyreneeën op een intermediaire hoogte waar de Tramontane zich laat voelen.
Dergelijk klimaat, in combinatie met een relatief schrale bodem, vormt een natuurlijke barrière tegen de belangrijkste ziekten en plagen van de wijnstok. Hierdoor kan de wijnbouw in alle rust en onder natuurlijke omstandigheden plaatsvinden.

Op een hoogte van 500 meter genieten de 50ha wijngaarden van Eric Laguerre van een koeler klimaat dan in de rest van de Roussillon. Dit weerspiegelt zich in zijn wijnen, gekenmerkt door een verrassende frisheid, spanning en lengte.