TIJDELIJK NIET OPERATIONEEL IN AFWACHTING VAN OVERNAME HANDELSZAAK
Voor inlichtingen mail naar bernard@lesgrandsdoc.be of tel naar 0460/94.88.08

TEMPORAIREMENT NON OPERATIONNEL EN ATTENTE DE REPRISE DU COMMERCE
Pour toute question envoyez un mail à bernard@lesgrandsdoc.be ou tel au 0460/94.88.08
Home / Wijndomeinen / Domaine J.L. Denois

Domaine J.L. Denois

Limoux

Jean-Louis Denois, zoon van Champagne-wijnmakers in Cumières (1er Cru), is bekend van het Domaine de l’Aigle, dat hij in de appellation Limoux heeft opgericht en dat inmiddels is overgenomen door Gérard Bertrand.

Het domein J.L. Denois beschikt nu over wijngaarden op menselijke schaal rond het pittoreske dorpje Roquetaillade, aan de voet van de Pyreneeën in het uiterste zuidwesten van de Languedoc. Hier, op een hoogte tot 400 m, brengt het Atlantische klimaat een welkome verfrissing voor de wijngaarden. Jean-Louis Denois begrijpt al lang de voordelen van de hooggelegen terroirs van Limoux, La Haute Vallée de l’Aude. Hij is de uitdaging aangegaan om wijnen te maken die kunnen wedijveren met de beste Champagnes!

Jean-Louis, een non-conformist, een vernieuwer en altijd nieuwsgierig, die buiten de gebaande paden navigeert, was de pionier in de Languedoc van de druivenrassen Pinot noir en Chardonnay in Limoux, maar ook van de Gewurztraminer en Riesling, die aanvankelijk verboden waren, veroordeeld om gerooid te worden, en vervolgens vandaag de dag eindelijk worden toegestaan.