TIJDELIJK NIET OPERATIONEEL IN AFWACHTING VAN OVERNAME HANDELSZAAK
Voor inlichtingen mail naar bernard@lesgrandsdoc.be of tel naar 0460/94.88.08

TEMPORAIREMENT NON OPERATIONNEL EN ATTENTE DE REPRISE DU COMMERCE
Pour toute question envoyez un mail à bernard@lesgrandsdoc.be ou tel au 0460/94.88.08
Home / Wijndomeinen / Domaine Pierre Cros

Domaine Pierre Cros

Minervois

Sinds het begin van de jaren 1980 is Pierre begonnen met het aanplanten van druivenrassen die door de AOP Minervois worden aanbevolen: Cinsault, Grenache noir, Syrah en Mourvèdre voor de rode wijnen, Vermentino, Muscat à petits grains en Grenache voor de witte wijnen.

De liefde voor dit dorre land op een rots waar de droogte meer aanwezig lijkt te zijn dan elders, heeft hem ertoe aangezet om oude percelen Carignan, Picpoul noir en Picpoul blanc, Alicante en Aramon te behouden, allemaal geplant in de eerste decennia van de 20e eeuw.

In de jaren 2000, gedreven door een verlangen naar originaliteit en VRIJHEID, experimenteerde hij met de druivenrassen waarvoor grote appellaties in Frankrijk en de rest van de wereld bekend staan: Pinot noir in Bourgondië, Nebbiolo in Barolo, Touriga Nacional in Dao of Douro in Portugal…

Het Domein Pierre CROS bestaat uit 50 hectare, maar slechts de helft daarvan is beplant met wijnstokken. De andere helft bestaat uit garrigue, amandelbomen, olijfbomen en truffeleiken; beplantingen die een gelegenheid zijn voor ontmoetingen met de kinderen van de scholen uit de buurt, om hen deze liefde voor de natuur over te brengen. Hen uitleggen dat deze diversiteit in de eerste plaats de schoonheid van de landschappen bevordert en vervolgens, naargelang de seizoenen, zorgt voor een complexiteit van geuren en aroma’s die terug te vinden zijn in de wijnen van het Domein.