TIJDELIJK NIET OPERATIONEEL IN AFWACHTING VAN OVERNAME HANDELSZAAK
Voor inlichtingen mail naar bernard@lesgrandsdoc.be of tel naar 0460/94.88.08

TEMPORAIREMENT NON OPERATIONNEL EN ATTENTE DE REPRISE DU COMMERCE
Pour toute question envoyez un mail à bernard@lesgrandsdoc.be ou tel au 0460/94.88.08
Home / Wijndomeinen / Domaine Régazel

Domaine Régazel

Corbières

In 1995 neemt Michel Moréno het familiebedrijf over (toen een coöperatieve kelder) en herstructureert en vernieuwt de wijngaarden, wat resulteert in een onafgebroken wijngaard van 5Ha in het plaatsje “Le Régazel”. Adrian, zijn neef, deelt de passie en stapt mee in het bedrijf.

In 2018 beslist Michel om uit het avontuur te stappen. Het was voor Adrian dan een logische stap om het bedrijf volledig over te nemen, en zijn passie verder te zetten, tezamen met zijn vrouw.

Het terrein van Domaine Régazel is steil, begroeid met wijnstokken, cipressen, eiken en garrigue. De wijngaarden beslaan een oppervlakte van 9 hectare en zijn aangeplant op een klei-kalkachtige bodem. Ze bevinden zich op het kruispunt van de dorpen Comignes en Douzens, aan de noordelijke uitlopers van het Alaric gebergte.

“Het is in mijn kelder dat ik graag een toevlucht neem om mezelf te uiten. Beschut tussen de stenen van de oude commanderij van de Tempeliers (12de eeuw), in Douzens, is het alsof de tijd geen vat op mij heeft. Hier bedenk ik, experimenteer ik, wissel ik uit, deel ik… maak ik mijn wijnen”.
Adrian Moréno, Wijnmaker