TIJDELIJK NIET OPERATIONEEL IN AFWACHTING VAN OVERNAME HANDELSZAAK
Voor inlichtingen mail naar bernard@lesgrandsdoc.be of tel naar 0460/94.88.08

TEMPORAIREMENT NON OPERATIONNEL EN ATTENTE DE REPRISE DU COMMERCE
Pour toute question envoyez un mail à bernard@lesgrandsdoc.be ou tel au 0460/94.88.08
Home / Wijndomeinen / Domaine Vaïsse

Domaine Vaïsse

Domaine Vaïsse - Terrasses du Larzac

Een veelbelovend talent. Pierre Vaisse, gevestigd in Aniane en geïnspireerd door zijn vrienden Frédéric Pourtalié (Montcalmès), Xavier Braujou (Les Terrasses d’Élise) en Laurent Vaillé (Grange des Pères), produceert wijnen die tot de elite van de Languedoc behoren, wijnen met een grote identiteit, getekend door een lange rijping wat resulteert in wijnen met een grote zuiverheid en een zeer hoog kwaliteitsniveau.

Een wijnmaker om op de voet te volgen…

Pierre Vaïsse begon in 2007 met 2 hectare op Puechabon. Hij voegde er 11 hectare aan toe op het terroir van Aniane. Dit terroir van kiezels en rode klei is een van de mooiste gebieden van de Languedoc. Hij vinifieert de oogst van 6 hectare en levert de oogst van de andere 7 hectare aan de plaatselijke coöperatie.

Verrassend voor de regio is dat er geen Grenache-stokken zijn aangeplant in zijn wijngaarden. De wijnmaker geeft de voorkeur aan Mourvèdre en Syrah, die een opmerkelijke frisheid aan de wijnen bieden. Geen Grenache in de wijnen impliceert echter ook aanvaarden om geen Appellation Terrasses du Larzac classificatie te krijgen. Maar Pierre ziet daar geen probleem in, het is de kwaliteit dat telt.