TIJDELIJK NIET OPERATIONEEL IN AFWACHTING VAN OVERNAME HANDELSZAAK
Voor inlichtingen mail naar bernard@lesgrandsdoc.be of tel naar 0460/94.88.08

TEMPORAIREMENT NON OPERATIONNEL EN ATTENTE DE REPRISE DU COMMERCE
Pour toute question envoyez un mail à bernard@lesgrandsdoc.be ou tel au 0460/94.88.08
Home / Wijndomeinen / Mas Baux

Mas Baux

Côtes du Roussillon

De ontmoeting tussen dit duizend jaar oude landgoed en Serge en Marie-Pierre BAUX vond plaats in 1998. De alchemie tussen mens en plaats werkte onmiddellijk. Serge en Marie-Pierre waren op slag verleid door de charme en de ziel van deze plek, door de uitzonderlijke ligging, de natuurlijke schoonheid met de emblematische berg Canigou, de Pyreneeën, de Albères, de Corbières op de achtergrond… en aan de andere kant, op minder dan 3000 meter, de Middellandse Zee.

Serge, een voormalig rugbyspeler, is de uitdaging aangegaan om dit vergeten domein nieuw leven in te blazen door op alle niveaus kwaliteit voorop te stellen.

Het terroir is hier uitzonderlijk, puur en hard. De wijngaarden bevinden zich in de nabijheid van de zee op een hoog terras uit het quartair tijdperk, met een 2 meter dikke toplaag van rolkeien op een ondergrond van klei.
Het klimaat, droog en heet, met meer dan 300 dagen zon per jaar, veel wind, weinig regen, is de kwintessens van het Middellandse-Zeegebied. Gelukkig wordt de zinderende hitte ’s nachts getemperd door een milde zeebries.

Dit harde klimaat werkt een natuurlijke selectie in de hand ten gunste van de kwaliteit van de wijnen: fruit, aroma’s, kracht