TIJDELIJK NIET OPERATIONEEL IN AFWACHTING VAN OVERNAME HANDELSZAAK
Voor inlichtingen mail naar bernard@lesgrandsdoc.be of tel naar 0460/94.88.08

TEMPORAIREMENT NON OPERATIONNEL EN ATTENTE DE REPRISE DU COMMERCE
Pour toute question envoyez un mail à bernard@lesgrandsdoc.be ou tel au 0460/94.88.08
Home / Wijndomeinen / Mas Cal Demoura

Mas Cal Demoura

Mas Cal Demoura - Terrasses du Larzac

Cal Demoura, “Je moet blijven” in het Occitaans
Symbool van de aantrekkingskracht van een groots terroir.

Mas Cal Demoura, opgericht in het begin van de jaren 1990, is een van de pioniers die hebben bijgedragen tot de kwalitatieve revolutie van de Languedocwijnen. Sinds 2004 staan Isabelle & Vincent Goumard aan het roer van dit domein, en steken al hun energie in het begrijpen van de werking van de grootse terroirs rond Jonquières, in het hart van de Terrasses du Larzac. En vol van passie willen ze u de wijnen van deze prachtige terroirs laten ontdekken.

Het domein Mas Cal Demoura beschikt over 16 ha wijngaarden, aangeplant op kalk- en klei-kalkbodems, die de wijnen diepgang en energie geven. De opbrengsten zijn van nature laag (15 tot 25 hl/ha).

Het genereuze mediterrane klimaat wordt in evenwicht gehouden door de frisse lucht van het naburige plateau van Larzac. Zo blijven frisheid en zuurtegraad behouden en de temperatuurverschillen tussen dag en nacht tijdens de rijpingsperiode dragen bij tot de opbouw van een zeer fijn aromatisch palet.

Naast de biologische landbouw is het domein stapsgewijs ook een biodynamische aanpak beginnen toepassen, teneinde de ontwikkeling van de biodiversiteit, het bodemleven en het natuurlijk afweerpotentieel van de wijnstok te bevorderen.