Home / Wijndomeinen / Mas Conscience

Mas Conscience

Mas Conscience - Terrasses du Larzac

Volgens de legende gingen monniken bedelen van deur tot deur, in de dorpen gelegen tussen de Romaanse brug “Pont du Diable” en de gemeente Saint-Guilhem-le-Désert. Ze vroegen aan de dorpelingen om hen iets te geven volgens eigen geweten (selon leur bonne conscience). De meest courante zaken die werden geschonken, waren wijn en olijfolie.
De monniken vervoerden de wijn en olijfolie in stenen kruiken, gebonden op de rug van een ezel. Naderhand werden die stenen kruiken “conscience” genoemd.
Ter nagedachtenis aan deze legende, zijn de ezel en de stenen kruik de vaste symbolen van het domein geworden.

De wijngaarden van Mas Conscience liggen in drie gemeenten (Aniane, Puechabon, St-Jean-de-Fos) op zeer verschillende terroirs. Het is een uitstekende weerspiegeling van de heterogene structuur van het landschap die de diversiteit van de wijnen ten goede komt.

Sinds medio 2020 is het domein overgenomen en presenteert het met trots de herziene wijnen, aangevuld met nieuwe creaties van het team. Audrey Bonnet-Koening is de wijnmaker en voordat zij bij Mas Conscience kwam werken, was zij gedurende 5 jaar directeur van het gerenommeerde en internationaal bekende wijnhuis “La Peira”, op minder dan 10 minuten van het domein Mas Conscience. Daar maakte ze enkele van de beste wijnen van de regio, vooral de bekroonde “La Peira” (AOC Larzac) en “Les Flors”.